it takes a fool to remain sane..

hej hörni.

dagen har varit blöt, men trevlig. hemmasaker har dominerat (som vanligt nu förtiden, det är väl åldern). jag och maken har målat andra omgången av äldste sonens rum och det blir faktiskt helt ok trots färgvalet. jag fick ta hand om frihandsmålningen i hörnena, ni vet hur det är med fondmålningar och äldre män med för gamla glasögon, och maken skötte bredstrykningen. klockan är nu kvällen och sonen och maken arbetar hårt med att montera alla nyinköpen från ikea. många skruvar är det. axel har handlat säng, sängbord, garderob, byrå, tv-bänk och skrivbord. matta, lampor, speglar, ramar, vajrar till "ett rum i rummet-idén", tyg, påslakan (!) och en massa annat. mycket intressant att se honom gå loss och välja själv. god smak har han, killen.

                                       69817-384

vidare har vi tagit upp de två båtarna tillsammans med grannfamiljen. det gick bra. ingen slog sig eller kom i kläm. nu ligger de där i säkert förvar för gudrun o per-stormar nedanför ptv-illan.
haft samtal med kollegan annchi och förberett oss för kommande certifiering. certifiering är väl det största man kan vara med om i fontänhusvärlden. det innebär att det kommer folk i från andra hus i världen för att checka av att man bedriver verksamheten enligt de riktlinjer som är allsmäktiga världen över. vi får väl se hur det går. vårt hus har haft det rätt stormigt sista året. inte beroende på oss, men på annat :)

                                      69817-385

för övrigt har jag nya stövlar. ett par 20-håls dr martens. jag är mycket stolt.

ha det gott alla!

vissa saker måste man göra.

idag regnar det och jag är sömnig, fast klockan snart är tio. vi skall ta upp båten strax. sen skall vi ljussätta vårt lilla område/samfällighetsförening. vissa saker ter sig så roliga och logiska innan dagen D infaller. visst är det märkligt?

natten

god kväll.
vi har varit på ikea och slösat en massa tusenlappar. ett 14-årskalas har också rivits av.
 

vidare har jag fått veta att en tjänst jag sökt intervjubesökts av flera andra, men inte av mig.
suck.
lite intressant är det då jag av tillsättande förvaltning ombads göra ett viktigt uppdrag som hörde till tjänsten jag så gärna hade ägt..
är jag sur? ja, kanske lite. inte så mycket för utanförskapet, utan mer över kulturen hos "bolaget".
frifräsare godkännes icke. enbart de "i skolans linje utbildade" haver möjligheter. SIEG HEIL!

nu skall jag ut och stena lite kvinnor. tjipp!

uppoffring

hej.

idag är det lördag fast det känns som söndag. orsaken är den att jag i förrgår natt vaknade klockan 02.00 och kaskadkräktes på min man. man kan kalla det kärlek, men man kan också kalla det äckligt. således var jag hemma i går från jobbet och ynkade runt i nattsärken med en hink i nära beredskap.

idag mår jag bra. vid 10.00 ringde anne marlene och undrade om jag inte kunde hänga på till ladies night på scandinavium. "vi har en supébiljett över". snabbt gick jag igenom vad dagen hade att erbjuda; barnkalas i gråbo samt ikeautflykt med äldste sonen.

                                   69817-383 

slängde väl ett litet frågande hundöga på honom för att se nåt slags jakande, fördel mig...
men icke. således för den ömma modern bliva vid sin renoverarläst och hålla vad hon lovat. det kommer säkert fler tåg. de kanske inte stannar just i alingsås, men å andra sidan har jag regionen-runtkort.

skitsnack o blocket!

                                        69817-382

idag har jag sålt min första vara på blocket, det gick bra. en loftsäng med madrass... fina extrainkomster. damen som skulle handla var mycket försiktig och förhörde sig om allt från madrassmjukhet till shwung i stommen (!!).
herregud, åk till ikea o köp en ny tänkte jag (men sa det inte).

på jobbet händer det grejer minsann. herrejedamej vad det smusslas i korridorerna och hålls på. av någon underlig anledning märker jag ingenting, och gött e la det.

måndag, - bara en sån sak.

varma vänner och svampar av guld.

När jag ska skriva ordet "gästlista" så syns istället ordet "hästkista" på skärmen. Hästkista är alltså ett ord som finns med i min mobiltelefons inbyggda ordlista. Och jag undrar: i vilka sammanhang använder man ordet hästkista? "Min häst dog i helgen och ska begravas på onsdag. Nu behöver jag en hästkista." Eller: "Jag har köpt en väldigt stor kista. Den är stor som en häst. En riktig hästkista." Jag kan inte komma på några andra sammanhang i vilka man kan använda ordet. Det hela fascinerar mig och jag fortsätter att knappa in ord på måfå i mobilen. Det visar sig att just "mobilen" inte existerar i ordboken. Inte heller "sms". Är inte det udda?


Ordet "kanin" finns inte heller med. Är inte kanin ett bra mycket vanligare ord än hästkista? Jag undrar. Och ju mer jag knappar, ju mer ser jag framför mig mästerhjärnan bakom ordboken, personen som suttit någonstans och programmerat in de här orden en gång i tiden. Vad är det för typ egentligen?

Kanske vill han bara skoja lite med oss. Varje gång någon vill skriva gästlista i sin telefon och ordet "hästkista" dyker upp så utgör det någon form av egendomligt practical joke.

Jag fortsätter mitt knappande och upptäcker de mest märkvärdiga saker.


Nu vill jag att alla ni läsare - där ni sitter på bussar, tåg, i skolan eller på jobbet - tar fram era telefoner och skriver ordet "dubbelfitta"

i era mobiler. Ni kommer att upptäcka att det ordet faktiskt finns med som ett befintligt ord i ordboken.

Ursäkta en 70-talist, men vad är egentligen en dubbelfitta? Kan någon förklara detta för mig? Hur ser en sådan ut? Vad gör man med den? Och varför finns detta ord med i ordboken? "Dubbelsäng" finns inte med, men däremot "dubbelfitta".

Det är bryderier av den typen som fyller min kaffepaus där jag sitter på ett café där svenska män talar italienska på stort allvar. Och jag tänker att det trots allt är skönt att man inte är filmregissör och heter Richard Hobert. Prova att skriva hans namn i era telefoner och ni förstår varför.

ovanstående är direkt stulet av alex schuman. men jag har lärt mig, att allt som e bra får man stjäla:)
helgen har varit fantastiskt mjuk och lugn. fredagen, tåget hem efter tuff jobbvecka avslutades med mys i soffan och härligt värmesms-ande från när och fjärran. bland annat fick jag denna bild från en kollega:

                               69817-381

den föreställer varma vännerna i soffan. erkänn underbart! lördagen spenderades i äldste sonens rum samt diverse tippbesök. jag säger bara en sak, HELA VÄRLDEN åker till tippen på lördagarna. det är ungefär som:

FRUN: vad skall vi hitta på i helgen
MANNEN: jag vet, vi rensar och åker till tippen!
FRUN: men då behöver vi en släpkärra.
MANNEN: jag vet! jag HYR en!
FRUN: ähum... skall vi inte bara ta en tur på stan å shoppa å fika på violas istället?
MANNEN: NEEEEJ! om jag inte får åka till tippen gör jag SLUT! (visar tecken på stark sexuell upphetsing)

nu idag, söndag. så är i alla fall rummet färdigmålat och det är dags för the major big shoppingrunda på IKEA. vi beräknar vara färdiga nästa helg, med nya möbler, platt-tv och diverse tillbehör.

Söndagen är svampdag under augusti och september i denna familjen. denna gång tvingade vi med sönerna. de verkligen HATAR att plocka svamp. det värsta är, att jag hör mig själv säga orden jag fick höra av mamma o pappa när ajg var liten; SKALL DU ÄTA FÅR DU PLOCKA!

                                                  69817-380
                                                    69817-379

nåväl, vi hade förberett med mycket fika och svampen fanns där den skulle så det blev en riktigt trevlig tur trots allt. en 15-20 liter tror jag fångsten blev, inte jättemycket men man kan inte få både glada barn och mass-svampspsykos på samma gång.


lördagsfunderingar och flaggbränning!

den gångna veckan har varit massmedialt intressant. mohammedrondellhundar och stulna, eventuellt hiv-smittade kanyler, och översvämningar. som jag skrivit om förut, är jag emot alla former av religion. att fundamentalisterna bara har mage att dels kalla sig demokrater (det upphör i samma ögonblick man säger man är utvald av gud), dels vara irriterade på rondellhunsmuhammeden är djupt tragiskt.

Man bränner svenska flaggor på gatorna i Afghanistan och om det var Iran eller Pakistan.
Bilder från flaggbränningar visar arga män - det är alltid män på såna här bilder, aldrig kvinnor, män som uppenbarligen inte heller har nåt jobb att gå till eller barn att ta hand om så de har tid att uppröra sig över än det ena och än det andra - ja, bilderna från flaggbränningarna visar arga män som, heligt upprörda över att ha blivit religiöst kränkta, nu bränner den svenska flaggan.
Men tittar man noga på bilden ser man på en gång att flaggan är grön med ett gult kors.
Det är inte den svenska flaggan.
Det är den öländska.
Upprörda arga män som blivit religiöst kränkta bränner den öländska flaggan.
Det hela blir genast lite surrealistiskt.

PÅ GATA I KABUL - en kort pjäs.

(Två män på en gata i Kabul)

MAN 1: Vad ska vi göra idag?
MAN 2: Kan vi inte stena en kvinna?
MAN 1: Det gjorde vi ju igår, lovad vare Allah.
MAN 2: Kan vi inte hänga en bög då?
MAN 1: Det gjorde vi ju också igår, och i förrgår. Vi har slut på bögar, lovad vare Allah.
MAN 2: Men nåt kan vi väl hitta på?

(Skäggig man in från vänster)

MAN 3: Har ni hört, grabbar! De har gjort Muhammed till en rondellhund!
MAN 1: Vardå?
MAN 3: I Sverige!
MAN 1: Nä nu jävlar!
MAN 2: Sverige? Är det ett land?
MAN 3: Ja, det ligger i alperna. Du vet klockor och choklad.
MAN 2: O, vad upprörd jag blir, lovad vare Allah,
MAN 1: Jag med, jag känner att jag måste bränna nånting.
MAN 3: Jag med! Jag med! Lovad vare Allah!
MAN 1: Är det nån som har en svensk flagga?
MAN 2: Kan inte din fru sy en?
MAN 1: Henne stenade vi ju!
MAN 2: Nån liten fjolla då?
MAN 1: De är hängda.
MAN 2: Äsch, jag sa ju att vi inte skulle hänga den där sista bögen. Vem ska nu sy våra flaggor?
MAN 3: Ja, jag är så religiöst kränkt att jag kan sy en själv.
MAN 1: Kan du? Grabbar, häng honom, han måste va bög!
MAN 3: Aaarggh!
MAN 1: Såja, lovad vare Allah!
MAN 2: Här har vi hittat en flagga, ståtligt grön och gul!
MAN 1: Jippi, här ska brännas!
MAN 3: Grabbar, är det förresten nån som vet vad en rondellhund är?
MAN 1: Inte en aning, men bränn flaggan nån gång för helvete, lovad vare Allah.

(Den öländska flaggan brinner. Rättvisa är skipad. Där fick det dumma landet. Nu återstår bara en terrorattack mot Schweiz så är saken ur världen.)

det är nåt skumt på gång!

i övrigt  har veckan som gått varit hård men absolut trivsam. jobbet är rörigt men stimulerande och roligt. bäst trivs jag när jag har häcken full av sysslor, är det inte märkligt? idag fortsätter renoveringen av äldste sonens rum, varvat med (förhoppningsvis) svampplockning igen, och kanske ett besök i de "nya" stadsskogen. inte för att jag vill flytta dit, men man kanske kan få lite tips? jobba lite måste jag också.

i veckan såg jag "this is england". nu vill jag bara lyssna på oi och ska!

förra helgen var vi hemma hos de nygifta vännerna på ådalsgatan. där mumsade vi och drack och analyserade björn rosenströmtexter. underbart vuxet :) jag fick en present, en superfin t-shirt jag kan ha på nämdmötena hädanefter... visst är den snygg?

fridens.

                        image378

saker att förgylla tillvaron med..

om man tycker att den nalkande hösten är trist, kan man alltid ta en liggning i sitt uterum med 4 futoner och röka vattenpipa. det är gott, inte lika nikotinaktigt som cigg, och dessutom luktar det frukt i hela huset. tar man därtill ett par goda vänner, en medioker fotbollsmatch och lite thaikäk är lördagskvällen komplett.

                                  annorlunda saker man kan göra när det är trist..

dagen efter, kan man ta med sin lilla familj ut på svampjakt. en rygga med fika och tretornstövlar förhöjer mysfaktorn ytterligare. när man kommer hem sedan känner man sig både rosig om kinderna och nyttig, lite härligt skogsdoftande! middag, sällskapsspel och nåt bra på tv sätter om inte ett P så i alla fall ett N* på helgen.

*=Nöjd.

och på jobbet älskar dom mig..

hej.

idag är det lördag. maken bygger staket, och jag har spenderat dagen med att städa (urk), shoppa och fundera över navelludd. på jobbet är det bra. igår sa den manliga chefen att jag var fantastisk. vad säger ni om det? om man fick höra sådant typ oftare, hade jorden inte kunnat mynta begreppet utmattningssyndrom tror jag.

jag lagar mat just nu, chicken paneng, i min flong nya wokpanna från BODUM. jojo, smakar det så kostar det. strax kommer väninna med kär make och barn hit. trevligt.

                                 69817-376

jag är lite bakis idag faktiskt. gårdagen var så himlans mysig med mig och maken och en bag in a box. tänk så det kan bli va? jag borde tvätta också, men orkar fan inte. trevligare att sitta här och lyssna på introt till garden state med the shins och knäcka en hof. det är ju lördag va..
sen är det fotboll och vattenpiperökning. fina bilder utlovas.

för övrigt är jag lite kluven till det där med vattenpipa. för mig är det förknippat med braja. och här rökas det bara frukttobaker. häromdagen skrev dottern på sin myspacesida att hon hade varit så STENAD dagen innan. å jäklar, jag rörde upp halva världen! ringde hit och dit och hotade med pisseprov å grejer... trots att hon fyller 21...sen fick jag förklarat för mig att stenad inte längre var ett begrepp enbart för hasch, utan även för fylla. det är INGEN ORDNING på sakerna nu förtiden. DET VAR BÄTTRE FÖRR!

kram alla.

bröllopsdag på ikea...

vi hade bestämt det tidigare. trots att jag är sjuk och ungarna hade en massa andra måsten. vi skulle till ikea och se ut nya grejer till axels rum... eftersom sonen själv bestämt att han skulle ha ett "nytt" rum, fick han vara så god att följa med. besöket var som alla andra ikeabesök fast värre. att alla småbarnsfamiljer MÅSTE åka dit på söndagar, helst när ungarna helst borde sova middag. nåväl, det hela förlöpte väl. sonen såg ut säng, garderober, skrivbord, stereobänk plus lite annat smått o gott. nu skall vi först måla om rummet (svart o vitt skall det bli enligt honom), sen shoppar vi loss.

dock fick vi med oss en ny kökslampa hem. jag tycker den är både smart och trevlig. dimmerfunktion å grejer. man bara tar på lampan och så sätts den på, stängs av, dimrar sig osv. väldigt högteknologiskt. enligt mig. efter detta avnjöt vi alla fyra varsin femkronorskorv i möbelhandlaraffären. maken tyckte detta var en dålig bröllopsmiddag, så nu har vi hämtat mat från musses. skall jag vara ärlig så vet i tusan om inte korven var godare.

puss.

                                    bröllopsdag på ikea...

tunna skivor av dig

jag och maken har bestämt oss. förutom liggmöbler, vattenpipor, takloft för solning där man kans se sjön (vi taxerar för strandtomt va), vill vi även ha en kamineldad badtunna. herrejesenes så mysigt. inne i höret i uteträdgården. ja, där grillen brukade stå ni vet.

                                                         tunna skivor av dig

det blir kalas. ligga, röka, bada, sola. kan man ha det bättre?

hur sjuk skall man vara för att vara sjuk?

godmorgon. eller förmiddag kanske är bättre. jag har varit jätteförkyld sedan skagen, och är fortfarande.
det är lite märkligt det där med att vara sjuk. jag menar, nivån på sjukdomen. man glömmer så lätt.
för tre år sedan var jag VERKLIGEN sjuk, då hade en förkylning tett sig som en fis i vinden.

idag, när jag "bara" är förkyld, är det jordens undergång :)

jag arbetar med väldigt sjuka människor. emmellanåt glömmer man bort hur jäkla borskämd man är. i projektet har vi gjort en folder för att locka dit ungdomar som mår dåligt. tänkte visa några av de talande bilderna:

                                      69817-373

jag älskar den där bilden av dockan som klipper av sina trådar. texten är TÄNK SJÄLV... visst  är det sant? fast för många människor är det stört omöjligt att tänka själv. man är fullt upptagen med att klara av att gå upp på morgonen. och hur fan skall man kunna tänka eller välja själv när man aldrig ens fått välja färgen på sin tandborste. borgarnas psykiatripolitik stinker värre än någonsin. unga vuxna i psykisk ohälsa i västsverige har tredubblats. det sk "aktivitetsbidraget", fd "förtidspension", men ett lite flottare namn delas ut till höger och vänster enkom för att Sverige inte klarar av att se att dessa människor, precis som vi andra, behöver tas i anspråk.
                                       69817-370

en journalist från expressen ringde mig i veckan för att få veta mer om hur man bäst arbetar med sjuka ungdomar. jag sa, att det enda sättet är, att arbeta med det friska hos de sjuka. de kanske inte kan skriva en avhandling om matematiska grundformler, men de kan byta lampor, diska, servera på café, tvätta bilar och en massa annat.

                                  69817-372

att inte vara behövd är det största hotet mot dem som mår dåligt. det är en bekräftelse på att de faktiskt är helt onyttiga och onödiga för samhället. och i och med det fortsätter de isolera sig, stanna hemma, ta tabletter, knarka och supa. varför skulle de inte liksom? loppet är ju ändå redan kört. 
                                      69817-371

alla människor behöver synas och tas i anspråk. man kan bara existera i relation med andra människor. nästa gång du träffar på någon som mår dåligt, - hitta på något den kan göra och arbeta sedan tillsammans med den personen. få den att förstå, att den gör skillnad. även om det bara handlar om att tömma ett par papperskorgar.

själv har jag varit nyttig idag och det var tråkigt. vi har fortsatt med takarbetet och nu är det klart. det är bra. maken är nöjd. och så ahr jag städat, men bara lite. gäster väntar ju ikväll, men då jag vet att det inte är någon som stryker fingret längs mina lister, så är det rätt ok med ett "sådär-städ".

god helg.
             

RSS 2.0