varma vänner och svampar av guld.

När jag ska skriva ordet "gästlista" så syns istället ordet "hästkista" på skärmen. Hästkista är alltså ett ord som finns med i min mobiltelefons inbyggda ordlista. Och jag undrar: i vilka sammanhang använder man ordet hästkista? "Min häst dog i helgen och ska begravas på onsdag. Nu behöver jag en hästkista." Eller: "Jag har köpt en väldigt stor kista. Den är stor som en häst. En riktig hästkista." Jag kan inte komma på några andra sammanhang i vilka man kan använda ordet. Det hela fascinerar mig och jag fortsätter att knappa in ord på måfå i mobilen. Det visar sig att just "mobilen" inte existerar i ordboken. Inte heller "sms". Är inte det udda?


Ordet "kanin" finns inte heller med. Är inte kanin ett bra mycket vanligare ord än hästkista? Jag undrar. Och ju mer jag knappar, ju mer ser jag framför mig mästerhjärnan bakom ordboken, personen som suttit någonstans och programmerat in de här orden en gång i tiden. Vad är det för typ egentligen?

Kanske vill han bara skoja lite med oss. Varje gång någon vill skriva gästlista i sin telefon och ordet "hästkista" dyker upp så utgör det någon form av egendomligt practical joke.

Jag fortsätter mitt knappande och upptäcker de mest märkvärdiga saker.


Nu vill jag att alla ni läsare - där ni sitter på bussar, tåg, i skolan eller på jobbet - tar fram era telefoner och skriver ordet "dubbelfitta"

i era mobiler. Ni kommer att upptäcka att det ordet faktiskt finns med som ett befintligt ord i ordboken.

Ursäkta en 70-talist, men vad är egentligen en dubbelfitta? Kan någon förklara detta för mig? Hur ser en sådan ut? Vad gör man med den? Och varför finns detta ord med i ordboken? "Dubbelsäng" finns inte med, men däremot "dubbelfitta".

Det är bryderier av den typen som fyller min kaffepaus där jag sitter på ett café där svenska män talar italienska på stort allvar. Och jag tänker att det trots allt är skönt att man inte är filmregissör och heter Richard Hobert. Prova att skriva hans namn i era telefoner och ni förstår varför.

ovanstående är direkt stulet av alex schuman. men jag har lärt mig, att allt som e bra får man stjäla:)
helgen har varit fantastiskt mjuk och lugn. fredagen, tåget hem efter tuff jobbvecka avslutades med mys i soffan och härligt värmesms-ande från när och fjärran. bland annat fick jag denna bild från en kollega:

                               69817-381

den föreställer varma vännerna i soffan. erkänn underbart! lördagen spenderades i äldste sonens rum samt diverse tippbesök. jag säger bara en sak, HELA VÄRLDEN åker till tippen på lördagarna. det är ungefär som:

FRUN: vad skall vi hitta på i helgen
MANNEN: jag vet, vi rensar och åker till tippen!
FRUN: men då behöver vi en släpkärra.
MANNEN: jag vet! jag HYR en!
FRUN: ähum... skall vi inte bara ta en tur på stan å shoppa å fika på violas istället?
MANNEN: NEEEEJ! om jag inte får åka till tippen gör jag SLUT! (visar tecken på stark sexuell upphetsing)

nu idag, söndag. så är i alla fall rummet färdigmålat och det är dags för the major big shoppingrunda på IKEA. vi beräknar vara färdiga nästa helg, med nya möbler, platt-tv och diverse tillbehör.

Söndagen är svampdag under augusti och september i denna familjen. denna gång tvingade vi med sönerna. de verkligen HATAR att plocka svamp. det värsta är, att jag hör mig själv säga orden jag fick höra av mamma o pappa när ajg var liten; SKALL DU ÄTA FÅR DU PLOCKA!

                                                  69817-380
                                                    69817-379

nåväl, vi hade förberett med mycket fika och svampen fanns där den skulle så det blev en riktigt trevlig tur trots allt. en 15-20 liter tror jag fångsten blev, inte jättemycket men man kan inte få både glada barn och mass-svampspsykos på samma gång.


Kommentarer
Postat av: Helena

jag såg tre trattisar när jag var ute med hunden. De fick stå kvar. Men en härlig dag var det. Nu har jag varit och sett på handboll. AHK vann.

2007-09-23 @ 18:10:30
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: Pia

Och när kan jag komma på en kantarellmacka ?

2007-09-23 @ 18:59:12
URL: http://zanahoria.blogg.se
Postat av: jag

anytime! du kanske tom vill ha en del orensat? uterummet med futonerna och vattenpiporna står till ert förfogande nästa gång ni äro i staden med stort a.

2007-09-23 @ 19:26:36
Postat av: P igen

Nja...orensat vete sjutton, vill ha smörstekta kantareller, skulle smaka "fågel". Aaaaa vi ska alltså ligga med varandra....ser jag fram emot ;)Blir ju snart arbetslös, har all tid i världen då

2007-09-23 @ 20:00:49
Postat av: jag

jefla lyxhustru!

2007-09-24 @ 19:22:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0