fantastiska dag.

fantastiska dag.


är det inte en fantastisk bild av utsikten vid stugan så säg..

dagen har varit härlig. jag gjorde inte ens hälften av det jag tänkte göra. leve mig!
ett oväntat inslag var ett samtal om lunch på en av stadens restauranger. mycket trevligt och gott, tack tack :) ungarna har åkt pulka i princip halva dagen i skolan och senare även här hemma. skönt med snö!

ledig i morgon också, värsta lyxen. i övrigt kommer jag kunna summera 56 timmars jobb den här veckan. det känns bra.

hångel.

fula ord: vagitorier, bult, räfsa och korv.

rubriks kubrik.

en hel dag ledig. herregud sån lyx.
jag skall bara, bara ringa alla de där samtalen och fixa alla de där papprena och skura golvet som e helt skitigt och byta lakan i alla sängarna och gå ut med hunden och tvätta och diska och laga mat och hämta ungar och handla.
vad skönt det är med ledigt ändå.

måndag

idag har jag varit på utbildning för förtroendevalda hela dagen. vi har lyssnat till alla förvaltningschefer samt vd:s för de kommunala bolagen. en mycket intressant dag!

störst intryck gjorde socialchefen, jag blev faktiskt otroligt imponerad. han lyckades framställa sin kolossförvaltning ur ett  och högst mänskligt, viktigt och individanpassat perspektiv med fokus på förebyggandet (gillas), och lärandet kring olika typer av problematik.
sakligt, nära och utan att mumla. (vilket han själv var orolig för till en början).

mest förälskad i honom blev jag nog pga publikums fråga om huruvida den nya regeringens arbetslöshetspolitik skulle öka förvaltningens andel fösörjningsstödssökande. 
han sa ja.


sen kom natten..

då kom natten

snabbt hem efter jobbet igår för förberedelser inför kvällens styrelsemöte. snabb partyoutfit (jeans o hood o osminkat) och iväg till stan. ett MYCKET bra årsmöte minsann. kanske var det ölen, kräftorna och räkorna som gjorde det, jag vet inte. vi löste i alla fall allting med bravur.

sen ner till MX. pitra höll fanan högt och befann sig vid baren före vi andra hunnit in genom dörren. sen vart det shakyshaky och otroligt högt i tak resten av kvällen. vad roligt det var och vad BRA bandet var! helt underbart ju! jag har lärt mig dubbelgung i sidled av frippe, det var skoj. tyckte i alla fall vi som stod framför och skymde alla andra, höhö.

idag mår jag som förtjänat och strax skall vi in till stan och handla förnödenheter (alvedon) samt greja lillarummet här hemma, kuska ner yngste till net on nets gosses födelsedagskalas på sagabiografen samt ha tv-päs. vad skönt det är att vara ledig ändå. på måndag börjar allvaret igen.

pysskyss.

Mona Sahlin, i brist på ANNA(t)?

Mona Sahlin, i brist på ANNA(t)?

gårdagens gp hade ett dubbeluppslag med yvonne rydings nakna arsle. att mona sahlin efterträder göran persson var värt typ tolv rader. det säger en del om mediasverige. idag har jag arbetat med bla en gravid, kvinna som praktiserar hos oss. hon berättade att alliansen skippat den sk "överhoppningsbara tiden", vilket innebär att när hon skall vara föräldraledig måste hon utgå från vad hon fick i studiebidrag. ha ha ha... - det är ett skämt reinfeldt, erkänn?!

i akuellt rapport står en donna från danderyd i guccibrillor och luis vuittonskötväska för 9000 kronor och säger, - GUUUUD, det här har vi väntat länge på. vad vi gör för överskottet av fastighetsskatten? ja, kanske vi tar en barbadosresa till.

skrattretande på min ära. eller inte. igår på tv så talade landspilten reinfeldt återigen om sk "hushållsnära tjänster" och frun filippa berättar att de minsann har både husa och auuuuupaaaair. går väl an att odla karriär då.

låter jag avundsjuk?

svar, - ja. men också en stark betoning på ickereflektion och bristande kunskap om samhället. varför inkomstprövar inte allansen barnbidraget undrar jag? nä, då går det minsann an att vara kommunistaktig och tycka att, - lika för alla.

jag har haft stegräknare på mig på jobbet hela veckan för att se varför jag är så trött. i snitt går jag 19000 steg om dagen. det gör mig glad att slippa lägga några pengar på gym just nu. i helgen skall jag vara ledig och vara med de mina. det skall bli skönt. i kväll väntar rockenroll på MX. det skall inte bli lika skönt.

puss.

fikaprat

äre nåt jag inte klarar så äre fikaprat av vikt som egentligen borde komma fram i dess egentliga forum. själv är jag extremt bristfällig, men jag har åtminstone vett att rikta kulsprutan åt rätt håll.

veckorna fylls av timjobb och jag har faktiskt aldrig någonsin i hela mitt liv haft en mer krävande "plikt". 13-14 timmarsdagar utan rast. jäjä.

yngste har satt upp en skylt på toa där det står "vill ni vara vänliga att fälla upp ringen när ni kissar så jag slipper torka rent hela tiden, - med tråkiga hälsningar, Karl".

heder åt sådant innovativt initiativ.

soc kommer att få MYCKET att göra..

det är så jävla bra.

alliansen har bestämt att alla som jobbar minst en timme per månad skall betala full a-kasseavgift. i mitt fall är det 512 kronor.
så, om jag jobbar en timme och (i alingsås kommun) tjänar 87 kronor minus skatt. så skall jag ändå betala 512 kronor.

det MEST lustiga är dock, att för att få del av de nya skattereduktionsreglerna måste du jobba MINST 80 timmar i månaden.. :)

tänk ändå vad ekonomisekreterarna på socialförvaltningarna kommer att få mycket att göra från och med 1 januari 2007. helt makalöst.

bäst av allt är att de fortfarande säger att: - det finns jobb om man vill ha. de som inte jobbar är lata.
det är ju faktiskt inte sant.

bra , bra..

tänkte skriva lite om korvgrillning med mapa, jobbardygn, sushitillverkning, söndagsmidde-tjocka-revben och oj vad skönt det är att äta. men jag struntar i det och lägger in en stormbild från stugan istället.
69817-354

lödda

lördag och inkallad till dygnsjobb. sådan är timvickens lott... kortast möjliga förberedelse. men först trevlig skogspromenad med korvgrillning i partille.

jag testade också.

Inåtvänd Planläggande Abstrakt Tänkare  


SÅDAN ÄR DU:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.


Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut – även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.


Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.


Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.

69817-301

detta, precis som horoskop, innebär ju ofta att man själv har tolkningsföreträde och antingen ser saker man vill se i texten eller totalt ratar det samma eftersom "svaret" inte var i fas med hur man upplever sig själv. det står att jag är rätt snabb att värdera andra människor. och även om detta är ett drag jag ogillar, så är det inte mindre sant. om det skiter sig första gången jag träffar någon, så skall det en hel del till för att jag skall bli personlig med denne. därmed inte sagt att det inte går.

men precis som jag inte vill bli bedömd utefter första intrycket, eller andra eller tredje... eller ens det miljonte eller miljonteförsta... så antar jag att andra inte vill det heller. således är detta någonting jag bör jobba på, eller i alla fall vara medveten om. alla har vi sidor vi gillar eller tycker sämre om hos oss själva. enklast är att fundera över de goda, - "jag är i alla fall inte en sån där avundsjuk person". ja, istället för att fokusera på att man kanske är en smula FÖR sarkastisk mot vissa eller FÖR snabb i vändningarna med att ha åsikter hit och dit.

uttrycket "man lär så länge man lever" stämmer tycker jag. känslan är densamma som när man var 15 år gammal, men visst har ens förmåga att reflektera eller tänka efter före förändrats. i alla fall lite.

en vacker dag kanske man till och med vaknar upp och är vuxen.


typiskt killar?

typiskt killar?

kära dagbok.

hela förmiddagen har efter det att jag lämnade in suven för reparation, spenderats hemma hos den kära och relativt nykära egnahemsägarinnan a-m.
ett sådant fantastiskt hus. sådana utrymmen och vad fint de hunnit fixa redan.

makens insats bestod i att ha inhandlat en styck 50 tums plasmatv. så typiskt va. det var det mest perversa jag sett faktiskt men wow vilken upplevelse cinematistiskt.

vi ser således fram emot kommande fotbollsvm-, melodifestivals- och dylika happenings i goda vänners lag. bry er inte om att bjuda in. vi kommer ändå :) det är ju liksom nästgårds och blir vi för glada i hatten kan vi ju alltid rulla hem.

tack för idag.

RSS 2.0